The Cloisters, day 1: Sensing space

A residency for Fine Not Fine, an organisation raising awareness about young people’s mental health In response to the following statement

Sensory boxes are a technique used to help distressed children self soothe. The technique is built around creativity and personalisation.

The residencies took place within the Fine Not Fine art exhibition in St Edmundsbury Cathedral Cloisters

 

First day in residence

The cloisters invite measurement, the space fits 74 steps at an even pace,

a siren hastens the journey.

Gothic windows mark a  boundary of the space, each pane of glass unique,

the outside world glimpsed through a myriad of filters.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s